Elérhetőségek

Petőfi-telepért Egyesület

9700 Szombathely,
Vidos József u 2.
Telefon: 30/3235-985
E-mail küldése

Üdvözlök mindenkit a Petőfi-telepért Egyesület megújult oldalán!

A Petőfi-telepért Egyesület 2001-ben alakult. Petőfi-telep Szombathelytől kb. 6 km-re található, közigazgatásilag Szombathelyhez tartozunk.

Rendezvényeinket az egyesület által 2003-ban épített EU-szabványos játszótéren, a helyi templomban és egy-egy alkalommal a mostanra már bezárt helyi vendéglátó egységben rendezi. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a korosztályokat külön-külön és együtt is megszólítsuk. Visszatérő rendezvényeink: szépkorúak napja, családi- és gyermeknap, kerékpár túrák, buszos kirándulás, utcák közötti labdarúgóverseny, mikulás napi és karácsonyi rendezvények….stb

A Petőfi-telepért Egyesület megalakulása óta létre hoztunk egy énekkart, amely helyi lányok és asszonyok lelkesedése által működik, valamint a polgár őrséget, mely a település biztonságát erősíti. A kórus biztosítja a kulturális rendezvények magját a településen, de szívesen mennek más települések rendezvényeire is. 2013. májusában Budapesten a Mária Rádió énekversenyén képviselték Szombathelyt.

Településünkön kb. 650 fő él, egyre jobban fiatalodik. Az új közösségi ház 2014 óta várja a Petőfi-telepért Egyesület által szervezett programokra a lakosságot..

A munkákban rengeteg társadalmi munkája van helyi lakosságnak és különösen az egyesületi tagoknak, akiket könnyebben meg tudunk szólítani. A település viszonylag zárt közösséget alkot. Segítjük, támogatjuk egymást, ettől élhető településünk.
A Petőfi-telepért Egyesület részt vesz az "ÖKO-Társ Zöldövezet Program"-ban, mely nagyobb zöldfelületek kialakítását tűzte ki célul..

Az egyesület működésében minőségi változást hozott a közösségi ház léte. Lehetőségünk lett rendszeres foglalkozást igénylő tevékenységek végzésére: kézművel foglalkozások, szakkörök, tanfolyamok szervezésére. Célunk egy helyi könyvtár működtetése, de lehetőség lesz közös film vetítésre, kisebb színdarabok előadására.

Hölgyek részére torna, tánc, egészség és szépség tanácsadás, ruhacsere, sütő-főző ötletbörze, akár bemutatóval is mivel konyha is van az épületben.

Kismamák részére baba-mama klub létrehozása, tapasztalatainak átadása, baba ruha börze, játékcsere, stb.

Férfiak részére sportközvetítések közös megtekintése, kártya partik, társas játékok, egyéb igény szerinti foglalkozások.

Lehetőséget tudunk biztosítani a háziorvos részére egészségügyi tanácsadásokra, az önkormányzati-, és országgyűlési képviselők részére fogadóóra tartására, amire eddig még nem volt példa, (talán éppen a helyhiány volt az oka).

A Petőfi-telepért Egyesület működtetése társadalmi munkában történik.

 

A Petőfi-telepért Egyesület vezetőségi tagjai:
Gaál Attiláné elnök
Farkas Andrea vezetőségi tag
Nagy Péterné vezetőségi tag
Tóth Imre vezetőségi tag
Holczmüller Tiborné vezetőségi tag
Lakatosné Pintér Katalin vezetőségi tag

 Petőfi-telepért Egyesület - Magyar