Elérhetőségek

Petőfi-Telepért Egyesület

9700 Szombathely,
Hattyú u. 11/B
Telefon: 30/352-8976
E-mail küldése

Üdvözlök mindenkit a Petőfi-Telepért Egyesület megújult oldalán!

A Petőfi-Telepért Egyesület 2001-ben alakult. Petőfi-telep Szombathelytől kb. 6 km-re található, közigazgatásilag Szombathelyhez tartozunk.

Rendezvényeinket az egyesület által 2003-ban épített EU-szabványos játszótéren, a helyi templomban és a közöségi házban tartjuk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a korosztályokat külön-külön és együtt is megszólítsuk. Visszatérő rendezvényeink: szépkorúak napja, családi- és gyermeknap, kerékpár túrák, buszos kirándulás, utcák közötti labdarúgóverseny, mikulás napi és karácsonyi rendezvények….stb

A Petőfi-Telepért Egyesület megalakulása óta létre hoztuk a Szív-Hang Énekkart, amely helyi lányok és asszonyok lelkesedése által működik, valamint a polgárőrséget, mely a település biztonságát erősíti. A kórus biztosítja a kulturális rendezvények magját a településen, de szívesen mennek más települések rendezvényeire is. 2013. májusában például Budapesten, a Mária Rádió énekversenyén, 2017-ben a 800 éves Balogunyom Kórustalálkozóján képviselték Szombathely Petőfi Telepet

Településünkön kb. 650 fő él, egyre jobban fiatalodik. Az új közösségi ház 2014 óta várja a Petőfi-Telepért Egyesület által szervezett programokra a lakosságot..

A közösséi ház létrejöttében rengeteg társadalmi munkája van a helyi lakosságnak és különösen az egyesületi tagoknak, akiket könnyebben meg tudunk szólítani. A település viszonylag zárt közösséget alkot. Segítjük, támogatjuk egymást, ettől élhető településünk.
 

Az Egyesület működésében minőségi változást hozott a közösségi ház léte. Lehetőségünk lett rendszeres foglalkozást igénylő tevékenységek végzésére: kézműves foglalkozások, szakkörök, tanfolyamok szervezésére. Célunk egy helyi könyvtár működtetése, de lehetőség van közös filmvetítésre, kisebb színdarabok előadására.

Hölgyek részére torna, tánc, egészség és szépség tanácsadás, ruhacsere, sütő-főző ötletbörze, akár bemutatóval is lehetséges, mivel konyha is van az épületben.

Kismamák részére baba-mama klub létrehozása, tapasztalatainak átadása, baba ruha börze, játékcsere, stb.

Férfiak részére sportközvetítések közös megtekintése, kártya partik, társas játékok, egyéb igény szerinti foglalkozások is lehetségesek.

Lehetőséget tudunk biztosítani a háziorvos részére egészségügyi tanácsadásokra, az önkormányzati-, és országgyűlési képviselők részére fogadóóra tartására, amire eddig még nem volt példa, (talán éppen a helyhiány volt az oka).

A Petőfi-Telepért Egyesület vezetősége a munkáját társadalmi munkában végzi. 

 

A Petőfi-telepért Egyesület vezetőségi tagjai:
Gaál Attiláné elnök
Farkas Andrea vezetőségi tag
Nagy Péterné vezetőségi tag
Csicsainé Kálmán Rita vezetőségi tag
Holczmüller Tiborné vezetőségi tag
Lakatosné Pintér Katalin vezetőségi tag
Balázs Tímea elnökhelyettes

 

 

 

 

 

Petőfi-Telepért Egyesület - Magyar